Riihen ikkuna kuva

lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulupuuroa

 
Elonkorjuusatoa pussittelen tänään. Kauraa on enemmänkin kuin omiksi tarpeiksi. Riittää vielä sukulaisille ja ystäville. Myyjäisissä kauraryynit oli varsinainen hittituote.



 
Naapurin Kisukin ilmestyi paikalle josko saisi napattua jyristelevän leikkuupuimurin säikäyttämiä hiirulaisia.

 

Tässä ohje oivaan perinteiseen ja terveelliseen kauraryynipuuroon. Ryynit ovat kuitupitoisia tummia ja muodoltaan kuten riisi. Puurokin muistuttaa riisipuuroa mutta on aromikkaampi.

 

Kauraryynipuuro
5 dl vettä
4 dl kauraryynejä (ei hiutaleita vaan ryynejä, pieniä jyväsiä kuin riisi)
2 dl puuroriisiä
n. 1 l maitoa
2 tl suolaa
 
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää ryynit ja riisit. Sekoita välillä ja lisää maitoa vähän kerrallaan puuron sakeutuessa. Keitä n. 1 h riisipuuron tapaan. Mausta suolalla. Nauti voisilmän kanssa tai sokerin, kanelin ja maidon kera.

 

Kaupan hyllyllä ei taida kauraryynejä nykyään ollakaan mutta myllystä ja lähiruokatoreilta niitä saa. Riisiä lisäsin, että puuroontuu paremmin. Voi että on hyvää! Saman voi tehdä uunissakin, ohraryynipuuron tapaan.

 

Onnistumisen iloa,

Poutapilvi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Tästäpä löytykin kaurapuurolle uus ohje. Riisi kaurapuurossa onkin aivan uus juttu, tätä pitää kokeilla.

    VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!